Voorkom oververhitting van je devices
Tips om te kunnen werken en genieten in de zon

06-08-2018

Wanneer het mooi weer is, wil je daar natuurlijk van genieten. Dus je grijpt je kans en gaat met je device buitenwerken. Heerlijk genieten in de zon! Tot het moment dat je device ineens uitvalt. Gebeurt dit tegenwoordig nog met al die moderne apparatuur? Juist de apparaten van tegenwoordig kunnen snel oververhit raken. Tegenwoordig hebben we dunne en compacte laptops en natuurlijk smartphones en tablets in gebruik. Ideaal om op deze manier minder gewicht mee te slepen, je mail bij te houden, nieuws te lezen of je favoriete programma te streamen. Voor je dagelijkse werk en plezier is dit dus super handig en heerlijk buiten in de zon.

Geen ventilator

Maar wat voor jou heerlijk is, is dat voor die apparaten lang niet altijd het geval. Het nadeel van smartphones en tablets en ook van die super dunne laptops, is dat er geen actieve ventilator in zit. Daarom merk je als gebruiker niet dat de temperatuur in dat apparaat flink oploopt. Als je bijvoorbeeld een 'normale' laptop hebt, hoor je dat deze steeds harder gaat blazen. Een teken dat de laptop flink zijn best doet om de warmte af te voeren en uitvallen door oververhitting te voorkomen. Maar smartphones, tablets en super dunne laptops worden passief gekoeld. Dit betekent dat het gekoeld wordt met de omgevingstemperatuur. Als de deze temperatuur niet koel genoeg is, omdat je in de zon zit of in een warme omgeving, kan je apparaat zijn warmte niet kwijt. Als dit te lang duurt of als de temperatuur te hoog wordt, is het gevolg vaak dat het apparaat uitvalt met soms zelfs doorbrandingsgevaar. Wanneer het apparaat afgekoeld is, kun je weer verder met werken, lezen, streamen, etc. Merk je overigens dat je laptop ook bij lagere temperaturen of als je nauwelijks wat aan het doen bent ook begint te blazen, dan heb je sowieso een probleem met het temperatuurbeheer en moet deze worden nagekeken. Kom dan eens bij ons langs om je laptop te laten nakijken.

Hoe kun je toch met je apparaten buitenwerken?

Toch buiten werken of kijken, maar zit je niet wachten op een oververhit apparaat wat vervolgens uitvalt? We hebben een paar tips voor je.

  • Zit nooit te lang buiten in de zon met je apparaat.
  • Toch buiten zitten, zorg dan voor (actieve) koeling door het apparaat in de schaduw te plaatsen of er een ventilator op te richten.
  • Je laptop of tablet in de schaduw zetten helpt overigens ook om het beeld beter te kunnen zien, want je hebt dan minder last van spiegelingen.
  • Werk met lichte applicaties als je in de zon of warmte werkt. Zwaardere applicaties vragen meer rekenkracht en dat veroorzaakt ook warmte. In combinatie met hoge omgevingstemperaturen, geeft dat eerder problemen.
Mocht jouw device toch uitgevallen zijn en lukt opstarten niet meer? Bel ons en dan helpen we jou weer vrolijk verder werken deze zomer. Dat kan op 038 44 77 871.
Hoe zeker weet jij dat jouw cloud wél veilig is?
En wat is die cloud eigenlijk precies?